Certitest helpt u met professioneel advies en certificering rond energieprestaties, elektrische installaties, transport van gevaarlijke goederen en milieu.
Certitest vzw
Palmanshoevestraat 112
2610 Wilrijk
icon_phone 03/337 27 50
icon_gsm 0491/36 80 01
icon_fax 03/337 27 51
Home
archiplannen

EPB-verslaggeving

Alle gebouwen waarvoor een aanvraag om te bouwen of verbouwen wordt ingediend, moeten een bepaald niveau van thermische isolatie, energieprestatie en binnenklimaat behalen. Dit niveau wordt samengevat de EPB-eisen genoemd.

Om te controleren of een gebouw volgens deze eisen gebouwd moet een EPB-verslaggever aangesteld te worden. De EPB-verslaggever rapporteert over de uitgevoerde maatregelen en gebruikte materialen. De aanstelling moet ten laatste 8 dagen voor de start van de werkzaamheden te gebeuren. Ze wordt aan de overheid gemeld d.m.v. een startverklaring.

Gedurende de uitvoering van de werken houdt de EPB-verslaggever nauwkeurig alle zaken bij die de thermische isolatie, de energieprestatie en het binnenklimaat van het gebouw beïnvloeden. Op basis van de gedane vaststellingen, lastenboeken en facturen berekent de verslaggever of het gebouw voldoet aan de energieprestatieregelgeving.

Ten laatste zes maanden na de ingebruikname van het gebouw dient de verslaggever de EPB-aangifte in als bewijs dat het gebouw voldoet aan de energieprestatieregelgeving.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor de EPB-verslaggeving van uw project.