Certitest helpt u met professioneel advies en certificering rond energieprestaties, elektrische installaties, transport van gevaarlijke goederen en milieu.
Certitest vzw
Palmanshoevestraat 112
2610 Wilrijk
icon_phone 03/337 27 50
icon_gsm 0491/36 80 01
icon_fax 03/337 27 51
Home
kamion

Transport van gevaarlijke goederen

Elke onderneming die gevaarlijke goederen over de weg transporteert of met dit vervoer samenhangende laad-, los-, vul- of verpakkingsactiveiten uitvoert, is verplicht om intern of extern een erkend ADR-veiligheidsadviseur aan te stellen.

De veiligheidsadviseur heeft tot taak de bedrijfsleider te adviseren omtrent de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn op de ADR-goederen en het ADR-transport. Hij gaat ook na de voorschriften betreffende het vervoer van gevaarlijke goederen worden nageleefd. Wanneer zich tijdens het vervoer of tijdens de laad-, los-, vul- of verpakkingswerkzaamheden een ongeval heeft voorgedaan, maakt de veiligheidsadviseur hiervan een ongevallenrapport op. De veiligheidsadviseur stelt ook een jaarverslag op over de activiteiten van de onderneming met betrekking tot het ADR-vervoer.

Certitest vzw kan voor u bekijken of de ADR-wetgeving op u van toepassing is. We kunnen ook een doorlichting van uw bedrijf doen, u bijstaan met advies of de functie van extern veiligheidsadviseur opnemen.

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan.